- +

Vel overstått kursdager for våre betonglærlinger Publisert: 03.03.2017 09:49

Denne uken har vi avholdt kurs for våre betonglærlinger som skal avlegge fagprøve i 2017.

Hovedfokuset på kurset gikk på forberedelse til fagprøven. Vi startet første dagen med en gjennomgang av fagprøvens innhold sammen med lederen av prøvenemnda, Geir Åge Lie fra Veidekke Entreprenør. Han fortalte hvordan prøven foregår, hva som kreves av lærlingen under prøven, både med dokumentasjon og gjennomføring. I tilegg viste han frem eksempler fra tidligere prøver.

Resten av mandagen og halve tirsdagen gikk med til forelesning og oppgaveløsning. Med bistand i fra Arne Hoel Larsen i fra Tiller Videregående skole tok for oss bygging av en balkong på en av våre medlemsbedrifters prosjekt. Gjennomføring av balkongoppgaven med tilhørende teori ble gjennomgått før lærlingene fikk prøve å dokumentere arbeide på samme måte som de ville gjort på en fagprøve.

Siste halvdel av tirsdagen gikk til bedriftsbesøk hos Unicon på Fossegrenda. Her fikk vi en times forelesning om betongens egenskaper og bruksområder og i tilegg forklaring om hva man må tenke på når det gjelder produksjon og pris. Lærlingene fikk også treffe de på kundesenteret hos Unicon. Vi ble fortalt litt om hvordan kommunikasjon mellom leverandør og bestiller fungerer og hva de bør tenke på når de skal bestille betong. Til sist fikk vi en omvisning hvor betongen blir tilvirket og en tur inn på laboratoriet. På laboratoriet hadde vi en demonstrasjon av både terningtest, synk/utbredelse måling og hva som skjer med betongen når man feildoserer tilsetningsstoff. Alt i alt et meget fint besøk.

Vi vil takke alle som bisto oss under våre kursdager og en spesiell takk til Unicon for omvisningen..